ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύντομα βιογραφικά των μελών της ομάδας εκπόνησης της μελέτης για την δημιουργία του «ΟΙΚΟΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΝΤΕΜΟΧΩΡΙΩΝ» – «Υπαίθριου Μουσείου Μεταλλείων, Πολιτιστικών Διαδρομών και Κέντρου Έρευνας και Μελέτης του Στρατονικού Όρους στην περιοχή των Μαντεμοχωρίων»

Όλγα Θ. Σακαλή

Γεννήθηκε στη Στρατονίκη Χαλκιδικής και ζει στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. από όπου και ολοκλήρωσε τον κύκλο των μεταπτυχιακών σπουδών της. Είναι διδάκτορας Επιστημών της Αγωγής στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ, στον τομέα της Μουσειακής Εκπαίδευσης. Από το 1991 εργάζεται σε μουσεία του Υπουργείου Πολιτισμού στον τομέα του σχεδιασμού και της υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Σήμερα εργάζεται ως μουσειολόγος-μουσειοπαιδαγωγός στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (amth.gr). Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων μουσειολογικού και μουσειοπαιδαγωγικού περιεχομένου.

Δημήτρης Παπούδας

Γεννήθηκε στις Σέρρες. και ζει στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Έκανε μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην αρχαιολογία. Από το 1995 εργάζεται σε διάφορα μουσεία του Υπουργείου Πολιτισμού σε διάφορους τομείς όπως ο σχεδιασμός και η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δίκτυα υπολογιστών και εφαρμογές διαδικτύου και πολυμέσων ενώ έχει εργαστεί και στον ιδιωτικό τομέα σε εταιρίες λογισμικού. Σήμερα εργάζεται στον Αρχαιολογικό χώρο των Αιγών στη Βεργίνα Ημαθίας.

Δημήτρης Γ. Λουζικιώτης

Γεννήθηκε στη Στρατονίκη Χαλκιδικής και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι επαγγελματίας γραφίστας, φωτογράφος και σύμβουλος επικοινωνίας (Centro de Estudios CEAC). Συνεργάζεται με πολλές επιχειρήσεις και οργανισμούς υλοποιώντας πλήθος από γραφιστικές, φωτογραφικές και διαφημιστικές εργασίες (έντυπες, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές), εκδόσεις, παραγωγές multimedia, προγράμματα δημοσίων σχέσεων, events κλπ. Φωτογραφικά έργα του εκτέθηκαν σε gallery, έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ή βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές. Συμμετείχε στην BIENNALE:1, Σύγχρονης Τέχνης (Θεσσαλονίκη-2007). Σήμερα, διατηρεί Δημιουργικό γραφείο και Studio φωτογραφίας (louzikiotis.gr / louzikiotis.com). Συγγραφέας πολλών άρθρων πολιτιστικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού «Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης».